V for Vendetta (2005)



Alan Moore'un yazdığı efsane çizgiromanın sinemaya uyarlanmış halidir. Tarihte yaşamış olan Guy Fawkes veya Guido Fawkes'i bilen bilir İngiliz Parlamento binasını 5 Kasımda havaya uçurmakla görevli Katolik bir askerdi. Alan Moore bu tarihi olayı uyarlayarak (1989) mükemmellik ötesi bir eserin yapımında en ön sahfadan yardımcı olmuştur.


 ABD - Almanya ortak yapımı olup 2005'te gösterime giren film. Wachowski kardeşlerin sinemaya uyarlayıp yapımcılığını üstlendiği filmi, daha önce Matrix üçlemesinde yardımcı yönetmenlik yapan James McTeigue yönetti


Hugo Weaving ve Natalie Portman başrolleri paylaşmakta. Şunu söyleyebilirim ki Hugo Weaving maske ile oynamasına rağmen olağan üstü bir oyunculuk performansı sergilemiş.
Natalie Portman'dan bahsetmiyorum zaten güzelliği ile büyülüyor insanı. Saçı olmamasına rağmen yine ve yine çok güzel yansımış kameraya. Çok ufak yaşta oyunculuğa başladığından yeteneğini sorgulamak bile hata olur. Hikaye akışı gereği iki ana karakterin önlerinde fiziksel engeller olsa da dediğim gibi muazzam performanslar sergilenmiş.

Olayı anlattık şimdi gelelim sevgili editörünüzün fikrine;
Şahsen benim Top 10 listemde kesinlikle güzel bir yeri var. Vermek istediği mesajı hep sevmişimdir. Sosyalist bir rejimi savunan V kesinlikle hayatımı etkileyen kahramanlardan biri. Guy Fawkes ile ideolojik bir bağlantısı kesinlikle yok sadece amaçları aynı. Tabii V Parlementoyu patlatabilir,Guy ise hayallerine veda ederek idam edilir.



Yorumlar

En Çok Okunan Yazılarımızdan

Thanos Kimdir?

Aquaman Kimdir?