SONSUZLUK TAŞLARI Nedir? | Güçleri ve MCU'daki Yerleri


Sonsuzluk Taşları dört kozmik varlık tarafından yapılmıştır. Bunlar Eternity, Infinity, Death ve Entropy'dir. Bu taşların hepsinin farklı özellikleri vardır. Bunlar Uzay, Zaman, Zihin, Güç, Ruh, ve Gerçeklik. Bu altı taşın hepsi Sonsuzluk Eldiveninde toplandığı zaman, sahibine tanrısal güçler ve özellikler sağlamaktadır. İlk olarak Uzay Taşı ile başlayalım.

UZAY TAŞI [MAVİ]
Bu taş Uzayda anında seyahat edebilmenizi ve portallar açarak istediğiniz yere gidebilmenizi sağlıyor. Bu taşı ilk olarak Captain America: The First Avenger filminde Tesseract olarak görmüştük.
Red Skull ve Arnim Zola tarafından enerji demetleri ateşleyen bir silah olarak kullanılmıştı. Sonra Cap ile birlikte okyanusa gömüldü. Sonra ilk Avengers filminde Loki bu taşı alıp Dünya'ya gelmişti. Taşı en son Thor: Ragnarok filminde gördük

ZAMAN TAŞI [YEŞİL]
Bu Taş ise Geçmişi, Şimdiki Zamanı ve Geleceği kontrol etmeye, kısacası zamanı bükmeye yarıyor. Bu taşı en son Dr.Strange filminde gördük. Dr.Strange bu taşı Dormammu'yu durdurmak için kullanmıştı. Bu arada bu taşın bir özelliği de tıpkı Dr.Strange'in Dormammu'ya yaptığı gibi, kişiyi zaman döngüsüne de sokabiliyor.

ZİHİN TAŞI [SARI]
Bu taş başkalarının zihnine girebilmenize ve kontrol altına almanıza yarıyor. Hatta tam potansiyelinde kullanırsanız evrendeki tüm canlıların zihnine girip kontrol altına alabilirsiniz. Zihin taşı Vision'un güç kaynağı. Bu taşı ilk kez Avengers filminde, Loki'nin asasında gördük. Avengers: Age of Ultron filminde Bruce Banner ve Tony Stark bu taşı çıkarıp Vision'ı yaratmak için kullandılar.

GÜÇ TAŞI [MOR]
Bu taş gezegenleri yok edecek güce sahip. Bu taşı taşımaya çalışan kişi ya da grup yeterince güçlü değilse taş onları yok ediyor. Bu taş, taşı kullanan kişinin gücünü neredeyse sınırsızlaştırıyor.  Diğer tüm taşların tam potansiyelinde çalışması için bu taş gereklidir. Güç Taşını ilk kez Guardians of the Galaxy filminde gördük. Filmin sonunda taş, korunması için Xandar gezegenindeki Nova Corps.'a teslim edildi.

GERÇEKLİK TAŞI [KIRMIZI]
Bu taş Gerçekliği yok sayarak hareket etmenizi sağlıyor. Thanos çizgi romanda bu taşı kullanmak için çok güçlü bir beyine sahip olmak gerektiğini aksi takdirde kullanan kişinin kafayı yiyebileceğinden bahsetmişti. Bu taşı en son Thor: The Dark World filminde Aether olarak gördük.

RUH TAŞI [TURUNCU]
Bu taşın ölümü ve yaşamı kontrol etmek, ruhlara saldırmak, ruhları tutsak etmek gibi işlevleri var. Bu Taşı henüz hiçbir Marvel filminde görmedik. Fakat nerede olduğuna dair bir sürü teori var. Benim kendi tahminim Titan'da veya Adam Warlock'da olduğu yönünde.

Sonsuzluk Taşları bu şekildedir umarım bilgilenmişsinizdir.
 Yazar: Ege AKCAN

Yorumlar

En Çok Okunan Yazılarımızdan

Thanos Kimdir?

Aquaman Kimdir?