Thanos Kimdir?

    THANOS Kimdir? 

Siz de biliyorsunuz ki Infinity War yaklaşıyor. Biz de sizin için bu filmin kötüsü olan Thanos'a yakından bakıyoruz.


  ORIGIN HİKAYESİ

Kendisi Satürn'ün uydusu olan Titan gezegeninde doğmuştur. Bu gezegendeki insanlar normal insana benzerken Thanos, genetik bir mutasyondan dolayı herkesten farklı bir görünüşte, mor olarak doğmuştur. Bu özelliği yüzünden Thanos, kendi arkadaşları tarafından da dışlanmıştır. Hatta öyle ki, Thanos ilk doğduğu zaman annesi onu öldürmek istemiştir. Bir gün Thanos bir kıza aşık olur.Fakat bu aşık olduğu kişi Ölümün ta kendisidir!

Bir gün Thanos ve arkadaşları gezi yapmak için bir mağaraya giderler. Mağaraya girdikten bir süre sonra mağaranın içinde mahsur kalırlar. Kertenkele benzeri yaratıklar Thanos'un tüm arkadaşlarını öldürür. Thanos oradan sağ çıkan tek kişidir bu nedenle tüm Titan o çocukları öldürenin Thanos olduğunu düşünür. Bu olay yüzünden Thanos o mağaraya gidip tüm yaratıkları teker teker öldürür. Bundan sonra Thanos'ta yavaş yavaş öldürme takıntısı oluşmaya başlar. Canlıları daha iyi keşfetmek için onları kesip biçerek deneyler yapmaya başlar. Bir gün annesini bağlar, bu hayatta kim olduğunu ve nereden geldiğini öğrenmek için annesini öldürür. Tüm Titan halkı bunu Thanos'un yaptığına inanır fakat tüm bu olaylara rağmen babası ona inanan ve seven tek kişidir. Thanos bu olaylardan sonra 20 yaşında evi Titan'dan ayrılır. Bir sürü gezegene gider, bir sürü farklı kadından çocuğu olur. Fakat Thanos hepsini terkeder. Bütün çocukları arasında tek sevdiği çocuğu, evlatlık aldığı Gamora'dır. Aşık olduğu kadın olan Ölüm için bir sürü gezegeni yok eden veya fetheden Thanos, evden ayrıldıktan 80 yıl sonra tekrar Titan'a bir orduyla gelir ve doğduğu gezegen olan Titan'ı yok eder. Fakat bu yıkımlar hiçbir zaman Ölüm için yeterli olmamıştır. Thanos da bu yüzden hep daha çok gezegen fethetmek istemiştir. İşini daha kolay yapmak için benzersiz objeler olan Sonsuzluk Taşlarının ve Sonsuzluk Eldiveninin peşine düşer. (onları da başka bir yazımızda çok yakında anlatacağım.) Bu objeleri kullanarak evrenin yarısını yok etmek ister. Ve amacına ulaşmıştır da. Bir seride Thanos bu taşları kullanarak evrendeki en güçlü varlıkları hapsetmiş ve tüm evrendeki en güçlü canlı olmuştur. 


   YETENEKLERİ


- İnsanüstü Zeka
- İnsanüstü Güç
- İnsanüstü Hız
- İnsanüstü Direnç
- Neredeyse Zarar Görmezlik 
- Ölümsüzlük (Tamamen değil. Ölebildiği bazı durumlar var.)
- Hızlı İyileşme
- İnsanüstü Çeviklik ve Refleks
- Enerji ve Madde Manipulasyonu ve Kontrolü
- Çok Güçlü bir Telepati Yeteneği
- Lanetleme
- Uçabilme




DONANIM VE TEÇHİZATLARI
  • Robotik Dronlar: Thanos’un kendi ihtiyaçlarına göre tasarladığı çeşitli boylarda çok fonksiyonlu robotik drone’u vardır.
  • Zaman Makinesi: Thanos’un “Time Probe” olarak adlandırdığı bir zaman makinesine sahip olduğu gösterilmişti. Ancak bu makinenin günümüzdeki akıbeti hakkında bir bilgi mevcut değil.
  • Uzay TahtıMarvel Sinematik Evreni'nden de aşina olduğumuz Thanos’un Tahtı. Işık hızında seyahat edebilme ve ışınlanma gibi işlevleri var. Aynı zamanda koruyucu güç alanları ve çevresinde enerji patlamaları oluşturabiliyor.
  • Dreadnaught-666Thanos’un evreni fethederken kullanmak için tasarladığı savaş gemisidir. Goddess isimli varlık tarafından yok edilmiştir.
  • Durgunluk TüfeğiBu deneysel yapıdaki silahın kozmik küpün enerjisini kullanarak hedefi fiziksel olarak bir durgunluk durumuna sokma gibi bir işlevi var. Ancak silahın bir kullanımda tüm enerjisi tüketmektedir.
  • Sonsuzluk Eldiveni: Her biri evrenin belirli bir niteliğini sonsuzluk derecesinde kontrol eden taşları bir arada tutmak ve daha büyük tek bir güç oluşturabilmek adına tasarlanmış bir eldiven. Ünlü Infinity Gauntlet hikayesinde bu gücü elinde bulunduran Thanos neredeyse her şeye kadir bir güç seviyesine gelmiş ve evrenin kendisi olan varlıkları dize getirmiştir.

NOT: THANOS'UN EKİBİ BLACK ORDER VE SONSUZLUK TAŞLARI YAZILARIMIZ DA ÇOK YAKINDA GELİYOR.


Yazar: Ege AKCAN

Yorumlar

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımızdan

Aquaman Kimdir?