Green Arrow Kimdir?

 Biraz da DC Comics'den ilerleyelim dedik ve sizlere Green Arrow'u tanıtmaya karar verdik.

 Asıl ismi Oliver Queen adından söz edildiği gibi kendisi harika bir nişancıdır.Tam 6 sezonluk bir dizisi var ve hala devam ediyor.Biz tabii ki ilk yazımız da diziye göre gidiyoruz.Hikayesi neredeyse Iron Fist ile aynıdır.Babasını seyehat sırasında kaybediyor ve bir adada yanlış hatırlamıyorsam tam 9 yıl mahsur kalıyordu aslında bu onun için hem iyi yanlar hemde kötü yanlar demekti.

 Ada da Ne Öğrendi?

 Ada da ne öğrenmedi ki desek aslında daha iyi olabilir neden diye soracak olursanız eğer aslında pipirik olan Oliver ada da hayatta kalmayı,dövüşmeyi,nişancılığı en önemlisi de gerçek hayatı öğrenmek oldu diyebiliriz.

 Kendisini suçlularla savaşmaya adadı ve bu işe babasının elindeki liste ile başladı.

 Kostümü aynı Robin Hood'a benzetilir ama elinde çeşit çeşit oklar mevcuttur.Hatta kriptonit bir oku bile var ki bu oku Crisis on Earth X de gördük.

Zengin olan Oliver'ımız aynı zamanda Batman'e de benzetilir.

Neredeyse herkesi yenecek türden okları vardır buna Flash'ı yenecek olan oklar da dahildir.Flash'a onun hızını kesmesini sağlayacak olan mikronanit oklarını kullanmıştır ve sonunda Barry Allen onnun üstünlüğünü kabul ederek ortak ve dost olmuşlardır.

 Star City belediye başkanıdır kendisi bu onun için gündüzleri ve geceleri farklı olan bir adam olmasını sağlıyor

 Fakat çizgi romanda şöyle de üzen taraf vardır.Superman ve Flash onun Justice League'ye katılmasını isterken,Green Lantern ve Aquaman onu hiç istememiş Batman,Wonder Woman ve Cyborg hiç bişi dememiştir.

İlk görünüm:More Fun Comics#73 1941 yılında çıkmıştır ve 1964 de çıkan Hawkeye'dan daha eskidir bunu da unutmayalım.

Evet yazımız bu kadardı ilerde daha uzun yazılar ile birlikte olmaya calışacağız umarım bilgilenmişsinizdir.

-Danny Rand-

Yorumlar

En Çok Okunan Yazılarımızdan

Thanos Kimdir?

Aquaman Kimdir?